Tekenen

TERUG en vroeger strips

[left.htm]

Ik teken al van mijn 5 jaar. Mijn voorliefde gaat uit naar humoristische tekeningen, mannetjes met dikke neuzen en dikke vingers. Hoewel ik af en toe ook wat realistisch getekend heb, is dat zeker niet mijn specialiteit. Meestal teken ik illustraties (bij een of ander artikel), uitnodigingen of geboortekaartjes voor vrienden of kenissen. Uiteraard NIET de rustieke wieg in een "Anton Piek" dekor, maar WEL originele ontwerpen die eigenlijk alleen op die man of vrouw van toepassing zijn (en waarvoor ze meestal ook zelf het scenario maken). En van de geboortekaartjes was zelfs een volledig stripverhaal(tje). Na wat scan-werk staan hier ook een paar afbeeldingen, die kunnen nu van hieruit rustig "gekaapt" worden, vermits ze zo specifiek zijn dat ze toch voor weinig anders kunnen dienen.
Bij uitzondering maak ik dus ook stripverhaaltjes, zoals een paar jaar geleden voor de vastenwerking op de parochie of voor de oudervereniging van een school die een leraar met 25 jaar dienst op een speciale manier in de bloemetjes wou zetten (strip van 18 bladzijden). Ik publiceerde ook meer dan 15 jaar lang maandelijks een 4-platen stripje op de site van de OLB van het Sint-Romboutscollege. Via de pijl "strips" bovenaan kom je ook daar meer over te weten....

Hierna vind je een aantal van mijn werkjes....... 

jolien.jpg (118674 bytes)Geboortekaartje Jolien

bjarne.jpg (144678 bytes)Geboortekaartje Bjarne

anker.jpg (213722 bytes)logo "De Bezige brouwers"

Via deze link kom je bij een combinatie van 2 interesses, toneel en tekenen. Ik heb mij namelijk ook af en toe laten inspireren door een toneelstuk om wat op papier te zetten.