en vroeger

TERUG

[left.htm]

Snoopy.jpg (575033 bytes) Ik ben met tekenen begonnen vanaf het moment dat ik een potlood kon vasthouden. Hoewel....in het begin kwam er weinig potlood aan te pas. Ik tekende in die beginperiode veel met balpen, dus direct definitief, zoals tekenaar Hardy (Dupuis) ook tekende. In het eerste leerjaar won ik een prijs in een tekenwedstrijd nadat de "jury" mijn onderwijzer had gepolst, omdat ze twijfelden aan het feit of ik het werkje zelf gemaakt had. Toen ook in de marges van mijn kladschriften (dat bestond toen nog), dezelfde figuurtjes bleken voor te komen, waren ze overtuigd.
Hiernaast zie je een fragment uit de kaft van een stripverhaaltje dat ik in het 4de leerjaar tekende (10 fardebladen in elkaar geniet). Dit stripje van 16 bladzijden ging over "Snoopy" een gevechtspiloot uit de eerste wereldoorlog, die in mijn verhaaltje afrekent met de "Rode Baron".
De kaft was in kleur, het verhaaltje zelf gewoon in blauwe balpen, alleen vuur en ontploffingen waren extra bijgekleurd met rode en gele viltstift.
Sindsdien ben ik dus blijven tekenen, maar een echt commercieel stripverhaal zal er nooit komen.
Later is er ook grafisch computerwerk bijgekomen, maar het echte originele "levende" werk komt nog altijd uit een "hand".