strips

TERUG Onze grond Moksa Gilbert Rommel

[left.htm]

Aan een strip is enorm veel werk! Dat is misschien een cliché, maar het is ook een waarheid als een koe. Dat is dan ook de reden dat ik maar weinig (langere) strips op mijn actief heb. Het feit dat ik ook de tijd niet neem om zelf scenario's te verzinnen, is een tweede belangrijke factor om niet erg productief te zijn op dat gebied. De stripjes die ik wel gemaakt heb, waren altijd naar een scenario dat mij gegeven werd.
Anderzijds heb ik wel 15 jaar, elke maand een 4 plaatjes-strip gepubliceerd op de site van de OLB (Oud-Leerlingen Bond) van het Sint-Romboutscollege : (Sint?) Rommelke. Hij was daar te vinden onder het item "Rommel" (met enige zelfspot).  Voor dit stripje maakte ik wel zelf het scenario en er speelde al die tijd maar 1 figuurtje (Rommel) mee, wat scenario's maken niet eenvoudig maakt.
Een scenario is één ding natuurlijk, maar dan begint ook het zoeken van documentatie. Aan de hand daarvan ga je beelden opbouwen en de bladzijde(n) indelen. Dan kan pas het eigenlijke tekenen beginnen. Eens dat klaar is moet alles nog "ge-inkt" worden (ik werk meestal met viltstift) en moet er ook nog tekst in de  tekstbalonnen komen. Gelukkig gebeurt dat nu met de computer.
In kleur heb ik nog niet gewerkt (behalve de omslag dan), maar al het andere werk doe ik dus zelf. En je merkt zo al dat zoiets tijd kost, en tijd is nu juist iets waar ik nogal krap mee zit.....
Als jij even de tijd hebt, kan je enkele uittreksels uit stripverhaaltjes van mij opvragen via de titels bovenaan.