Sport

TERUG en vroeger

[left.htm]

Sport staat niet onder "interesses", dat wil dus zeggen, dat ik er niet (meer) actief mee bezig ben. Tot een tijdje geleden was ik nog (bestuurs)lid van volleybalclub SK Leyden, waarvoor ik ook de website onderhield en penningmeester was.
Deze volleybalclub, die uitkwam in de KWB-competitie, is eigenlijk ooit gegroeid uit een voetbalploeg die niet meer aan 11 (gratis) spelers raakte en de geschiedenis heeft zich (zoals vaak) ook herhaald bij de volleybalploeg, zij het dat er daar maar 6 nodig waren, maar zelfs dat bleek teveel voor een wekelijks engagement. De ploeg bestaat dus niet meer na zo'n 50 jaar geschiedenis.
In mijn sportievere jaren speelde ik bij dat SK Leyden voetbal van begin jaren 70 tot 1988 toen de overgang naar Volleybal gemaakt werd.
Ook daar speelde ik nog vele jaren actief mee (tot 2002).
Ook de volleybalploeg is ondertussen ter ziele gegaan, eigenlijk als gevolg van hetzelfde euvel.
Als niet genoeg mensen zich consequent engageren om een seizoen mee te draaien lukt het ook niet om met 6 te geraken en stop je beter.
De sport hoort dus helemaal thuis in de "en vroeger" van dit onderwerp, daar kan je via een link nog heel wat informatie terugvinden.
Wat passieve sportbeleving betreft, is voetbal eigenlijk altijd mijn sport gebleven.
Dat volg ik op KV Mechelen of op TV.