Muziek

TERUG en vroeger

[left.htm]

Image39 (1).gif (235085 bytes) Wat betreft muziek gaat mijn voorliefde uit naar Hard-Rock, met als nummer 1 voor mij Deep Purple. Ik ben zeker niet fanatiek in muziekkeuze, rock-muziek in het algemeen spreekt mij aan, maar ook Country, Volksmuziek en Kleinkunst en ook Klassiek maken deel uit van mijn muziekverzameling.

Deep purple, Uriah Heep, ZZ-top, Status Quo (als klassiekers) maar ook Ramstein en recenter "zwaar werk" kunnen mij zeker bekoren. Ook Thin Lizzy en Pink Floyd en The Dropkick Murphies vind je tussen mijn CD's. De platen heb ik ook nog en uiteraard wordt de collectie nu ook (zij het niet fanatiek) gedigitaliseerd. Wel altijd vanaf eigen CD's, downloads zijn miniem vertegenwoordigd (alleen als het anders niet te vinden is). Links vind je onderaan deze pagina of via "en vroeger".

Op Country-gebied zijn het vooral USA-imports van diverse groepen (The Sunday River Bluegrass Show, City Limits Bluegrass Band, Freddy Fender, Don Williams....) maar ook bekender volk zoals Dolly Parton en Kenny Rogers.

Wat betreft volksmuziek is er uiteraard in de eerste plaats de muziek van eigen bodem en dat loopt ook wat door mekaar met de "noemer" kleinkunst. Katastroof neemt natuurlijk een wat aparte plaats in, maar ook Trammelant, en verschillende verzamelLP's en CD's geven dit onderdeel gestalte.
Buiten dit nederlandstalig werk zijn er nog 2 stukjes van de wereld waarvan de "folklore" muziek mij speciaal aanspreekt : Ierland en de Andes.
Ierland (en ook wel Schotland en Bretagne), zowel voor de drinkliederen als de balades en de keltische muziek. De Andes, voor zijn indiaanse muziek (Peru, Ecuador en Bolivia).

In de klassieke muziek heb ik geen voorliefde voor een bepaalde componist, maar wel voor het zwaardere werk, niet zo direct de vioolconcerto's. Moussorgski, Borodin, Tchaikovski en Dvorak genieten mijn voorkeur, maar ook Grieg, Verdi en Elgar staan ertussen.

linksCLR.gif (6185 bytes)